Sport

Drietal VZV’ers kroont zich Europees kampioen beachhandbal

Nienke Slippens beste speelster

Advertentie:

’t Veld – De VZV-handbalsters Nienke Slippens, Liz Elsinga en Demi Bakker zijn met een Europese titel op zak weer in Nederland. Het drietal Noordkoppers behoort tot het ijzersterke Beach Euro Onder 16 team dat goud won in Bulgarije. Slippens werd zelfs uitgeroepen tot beste speelster.

De duels verliepen goed voor het Nederlandse team. De jeugdinternationals speelden een bizarre halve finale, waar in de tweede set in de laatste elf seconden een achterstand werd omgezet in winst. De allerlaatste aanval in de laatste vier seconden van Hongarije werd daarnaast op het nippertje gestopt. Daarmee werden de shoot-outs veiliggesteld. Ook die gingen gelijk op en er waren bizarre reddingen aan beide kanten nodig om tien keer te schieten. Na weer een steal van Nienke Slippens werd de reeks afgerond met een prachtige eenpunter.

Zondag volgde de finale tegen Frankrijk. Daarin leverde Oranje een vlekkeloze prestatie in een spannende wedstrijd. Beide sets werden door Nederland  met een ruime marge gewonnen: 28-20 en 19-14. Daarmee kroonde het nationale jeugdteam zich tot Europees kampioen.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button