Sport

Kickboksers Sportingclub Theo Komen boeken goede resultaten

Advertentie:

Den Helder – Drie vechters van Sportingclub Theo Komen verschenen zaterdag op een kickboksgala in Hardenberg. De sporters beslisten pas een week van tevoren dat zij gingen aantreden, maar lieten alsnog knappe resultaten zien.

Dani Wieske, die licht geblesseerd was aan zijn scheenbeen, besloot op locatie spontaan een bokswedstrijd aan te nemen omdat er een vechter was uitgevallen. Dit is uiteraard een heel andere discipline dan kickboksen, maar voor de techniek en de leercurve van Wieske was het een groot succes. Waar het in de eerste ronde redelijk gelijk opging, bleek de ervaring van de tegenstander met boksen in de tweede ronde te veel om te hanteren. Ook in de derde ronde was de tegenstander erg beweeglijk en beter voorbereid. Wieske verloor uiteindelijk op punten tegen een tegenstander met veel meer ervaring, maar zijn vechtershart en passie voor de ring kwamen duidelijk naar voren. Hij heeft een waardevolle les geleerd en is wederom gegroeid als vechtsporter.

Voor Angelo Simmons stond de C-klasse op het spel. Bij winst zou het talent toetreden tot de C-klasse vechters. Simmons kreeg vier keer een andere tegenstander kreeg toegewezen, waardoor hij telkens op een ander gewicht moest richten. In ronde één opende hij sterk met combinaties van stoten en trappen, waarbij hij het midden van de ring claimde. Met harde lowkicks bewerkte Simmons het been van zijn tegenstander, wat de ronde in zijn voordeel besliste. In de tweede ronde bleef het talent domineren met stootcombinaties, afgerond met lowkicks. Dat dwong zijn tegenstander ertoe het steeds blauwer wordende been te beschermen. Ronde drie was spannend, maar Simmons eerdere winst van de eerste twee rondes gaf hem het voordeel. Hij won overtuigend op punten en is daarmee officieel een C-klasse vechter.

Elana van Regenmortel
Elana van Regenmortel speelde de derde partij. Beide dames gingen er vanaf ronde één vol voor. Ze vocht veel vooruit, maar haar langere tegenstander wist haar lengtevoordeel goed te benutten en scoorde punten op afstand. De ronde eindigde met een licht voordeel voor Van Regenmortel haar tegenstander. In de tweede ronde ging het gelijk op, met goede combinaties van beide kanten. Tegen het einde van de ronde wist ze weer meer stootcombinaties te landen. De derde ronde was een strijd om afstand, waarbij Van Regenmortel constant vooruit vocht om haar tegenstander dichtbij te houden. Beide dames lieten hun techniek en tactiek zien, wat resulteerde in een mooie partij. Elana van Regenmortel verloor uiteindelijk op punten.

Nu is het zomerstop en zijn er even geen gala’s. De vechters gaan zich richten op hun techniekverbetering en de druk is even van de ketel. Sportingclub Theo Komen is enorm trots op de vechters. De missie om terug te keren naar de nationale top gaat volop door.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button