Uitgaan

Landschap Noord-Holland organiseert excursie bij het Amstelmeer

Advertentie:

Van Ewijcksluis – Landschap Noord-Holland houdt zaterdag 20 juli een excursie met een gids bij het Amstelmeer. Onder de Waddendijk bij De Verzakking, in de buurt van Van Ewijcksluis, lekt zeewater naar het Amstelmeer. Dat maakt de natuur achter de dijk heel bijzonder.

Deelnemers kunnen tijdens deze wandeling de bijzondere planten van De Verzakking bij het Amstelmeer ontdekken. Hier kunnen zij op zoek naar bijvoorbeeld rode ogentroost en het goudknopje uit Afrika. De Waddendijk bij het Amstelmeer vertoont een mankement. Door de slappe ondergrond lekt zeewater naar het meer. Dat maakt de natuur achter de dijk bijzonder. Hier groeien planten die zout in de bodem kunnen verdragen.

In dit binnendijkse natuurgebied groeien planten die vooral op de zoute kwelders langs de Waddenzee te vinden zijn. Bijvoorbeeld rode ogentroost. Vroeger meende men dat de plant nuttig was bij oogproblemen. Verder groeit er de rietorchis en de koekoeksbloem. Nog een speciale: het goudknopje dat oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt. Zo dicht bij de Waddenzee zijn er ook altijd veel vogels te zien.

Aanvang
De excursie begint zaterdag 20 juli en duurt van 19:00 tot 21:00 uur. Het Vogeluitkijkpunt (Van Ewijcksluis) nabij Amsteldiepweg 1 (1761 JW Anna Paulowna) vormt het vertrekpunt. Landschap Noord-Holland raadt deelnemers aan om een fototoestel mee te nemen, gezien de mooie planten onderweg. Verder wordt geadviseerd een verrekijker, waterdichte schoenen of laarzen mee te nemen. Meer informatie is te vinden op de website van Landschap Noord-Holland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button