112

Ook rode vlag op de stranden van Den Helder en Julianadorp

Den Helder – Rond half negen zondagavond werd er ook een NL-Alert gegeven voor de stranden bij Den Helder en Julilanadorp. “Rode vlag op strand gehesen, gevaarlijke stromingen in zee, ga maximaal tot kniehoogte het water in, volg aanwijzingen van reddingsbrigade en hulpdiensten op!”, luidde het bericht van crisis.nl.

Al de hele dag wordt gewaarschuwd niet meer naar de stranden te komen in verband met de drukte en de Coronamaatregelen. In de loop van de dag ging het daarnaast op verschillende plaatsen mis met zwemmers in de zee. De verraderlijke stromingen en sterke Mui stromen verrasten zwemmers die de kracht van deze stromingen niet kennen of onderschatten. Op vele stranden werd de rode vlag gehesen ten teken dat er niet gezwommen mag worden op dat stuk strand. Ook werden er NL-alerts naar de strandgangers gestuurd. Zondagavond kwamen daar de stranden van Den helder en Julianadorp dus bij.

Op het kaartje van crisis.nl/NL-alert is te zien dat grote delen van de Noord Hollandse stranden onder de rode vlag vallen.

Kaartje met het gebied voor dit NL-Alert

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button