Den Helder

Woontij onderzoekt de woonwensen van huurders

Adverentie

Den Helder – Woontij gaat met jonge onderzoekers op pad in Den Helder. Het onderzoeksteam bestaat uit vier studenten die allemaal een andere studie doen. Het onderzoek richt zich op de woonwensen van huidige en toekomstige huurders.

Vanuit verschillende invalshoeken wordt door de onderzoekers naar wonen in Den Helder gekeken. Mijke (21) studeert Bos- en natuurbeheer, Lerato (22) Bouwtechnische Bedrijfskunde, Jermo (20) Bouwkunde en Teun (21) Land- en Watermanagement. Van de huurders wil Woontij graag weten hoe mensen nu wonen en wat de woonwensen zijn. “Bij de woningzoekenden zijn we geïnteresseerd in waarom ze staan ingeschreven en waar ze naar op zoek zijn”, laat een woordvoerster weten.

In Den Helder richt Woontij zich op gemengde woonvormen en gemengde buurten. Onderzoek wijst uit dat deze manier van wonen een positieve bijdrage heeft op het welzijn van de bewoners. Wat hebben huurders hierbij nodig? Wat zijn hun wensen en ideeën? Dat zijn vragen waar Woontij antwoord op wil.

Onderzoek
“Afgelopen week hebben al onze huurders en woningzoekenden een vragenlijst via de mail ontvangen. Inmiddels heeft meer dan 50 procent van de woningzoekenden de lijst al ingevuld. Ook op de huurdersvragen wordt goed gereageerd.” Naast de schriftelijke enquête gaan de vier studenten langs de deur van de huurders. De eerste vraag zal zijn of de bewoner de vragenlijst al heeft ingevuld. Is dat niet het geval dan kunnen zij erbij helpen.

Woontij is nog op zoek naar woningzoekenden die geïnterviewd willen worden. Dus bij deze, geïnteresseerden kunnen zich inschrijven bij Woontij via info@woontij.nl en dragen daarmee bij aan het maken van de juiste keuzes. “Alle input is welkom”, laat Woontij weten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button