Cultuur/Natuur

Helderse Vallei bomvol vakantie-activiteiten

Den Helder – Speurneus worden? Kom dan tussen dinsdag 16 en zondag 21 augustus naar De Helderse Vallei tijdens het “Weekje speuren”. Haal bij de balie in het duurzaamheidscentrum de vossenspeurtocht (€ 1,00 per boekje; ook in het Duits verkrijgbaar) voor op het terrein of de speurtocht voor op de vloer in het duurzaamheidscentrum (€ 0,50). Er is ook een dierenspeurtocht op de stadsboerderij bij De Helderse Vallei. Haal de gratis dierenspeurtocht op bij de balie of download deze via de website.

Ook buiten het terrein van De Helderse Vallei kunnen speurders aan de slag. Download de knopenspeurtocht via de website of ga botanisch stoepkrijten. Speur naar onkruid en schrijf de naam van het onkruid daar met stoepkrijt bij. Alle downloads zijn op de website www.deheldersevallei.nl in de agenda te vinden.

Weleens in recreatiegebied Mariëndal bij De Helderse Vallei geweest? In dit gebied is van alles te ontdekken. Zo leven er allerlei insecten. Er zijn vleermuiskasten en er zijn veel vogels te zien in het struingebied. Ga dan mee op dinsdag 16 augustus van 14:00 – 15:00 uur met onze educatief medewerker Brecht op excursie en ontdek het zelf. Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen van vier tot en met twaalf jaar en kost € 2 per persoon. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612555. Betalen kan voor aanvang van de excursie bij de balie in het duurzaamheidscentrum.

Dieren voeren op de boerderij
Voordat De Helderse Vallei open gaat voeren de dierverzorgers de dieren, laten sommige dieren lekker naar buiten en zorgen dat de stallen er weer tip top bij liggen. Daarbij helpen? Aanmelden kan voor de activiteit “Vroeg uit de veren” op vrijdag 19 augustus van 8:30 tot 9:30 uur. Laarzen aan is een aanrader, want een beetje vies worden hoort erbij. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar en kost € 3 per kind. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612555.

Ook de gidsen van Landschap Noord-Holland staan te trappelen om er een mooie zomer in de natuur van te maken. Eind augustus worden er diverse excursies in Den Helder georganiseerd. Ga bijvoorbeeld mee op excursie in de Grafelijkheidsduinen, wandel in stilte tijdens de stiltewandeling door de PWN-duinen of ontdek het leven op het Balgzand. Meer informatie is te vinden op www.landschapnoordholland.nl/activiteiten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button