Den Helder

Nationaal Reddingmuseum start eerste crowdfundingsactie

Den Helder – Het Reddingmuseum is haar eerste crowdfundingsactie gestart. Hiermee wordt een nieuwe weg ingeslagen. Met de pagina op de website en actie lift het museum mee op het crowdfund platform van de KNRM. Doneren kan via deze website en is de nodige informatie vermeld. De eerste wens van het Reddingmuseum is het terugverdienen van de restauratie van motorreddingboot Abraham Fock.

De Abraham Fock is één van de historische reddingboten die sinds 2020 in handen is van het Reddingmuseum. Tijdens haar dienstjaren is de reddingboot in totaal 45 keer uitgevaren en redde hierbij zeventien mannen, een vrouw en een kind. Dit maakt de Abraham Fock tot een belangrijk onderdeel van de historische museumcollectie.

Zoals vele anderen in de sector, ziet ook het Reddingmuseum de negatieve gevolgen van de coronapandemie. Dit betekent dat zij op zoek moeten naar andere manieren om inkomsten te generen voor het behoud van het museum, waaronder de collectie, maar vooral de vrijwilligers en medewerkers. Help het Nationaal Reddingmuseum met het terugverdienen van het harde en liefdevolle werk dat haar vrijwilligers in de restauratie van motorreddingboot Abraham Fock hebben gestoken en de daarbij behorende kosten?

Leukste uitje van Noord-Holland 2023
Dit jaar is het Reddingmuseum weer genomineerd voor Leukste uitje van Noord-Holland 2023. Iets waar zij enorm trots op zijn. Stemmen kan tot en met 30 oktober via de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button