112

Natuurbrand zorgt voor veel rookontwikkeling

Advertentie:

De Cocksdorp (Texel) – De brandweer moest dinsdagmiddag in actie komen voor een brand aan de Oorsprongsweg in De Cocksdorp (Texel). Meerdere brandweervoertuigen en de politie rukten met spoed uit naar de brand.

Eenmaal ter plaatse aangekomen bleek een groot stuk berm langs een agrarisch veld in brand te staan. De brandweer is vanaf twee verschillende kanten begonnen met het blussen van de brand, waarbij één brandweervoertuig gebruik maakte van een vaste spuit aan de voorkant van de brandweerauto. Door de rookontwikkeling, die over de Oorsprongsweg trok, de inzet van de hulpdiensten en het stoppen van verkeer om een kijkje te nemen, ontstond enige verkeershinder op de weg.

De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar het droge agrarische veld. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onbekend. Bij de brand is een groot stuk grond, van het begin tot het einde van het veld verloren gegaan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button