Hollands KroonVideo

Video: Agriport, een bloeiend bedrijventerrein

Advertentie:

Middenmeer – Langs de A7 bij Middenmeer bevindt zich een bedrijventerrein ter grootte van 2.000 voetbalvelden. Diverse bedrijven en grootschalige glastuinbouw hebben hier hun plaats gevonden. Commercieel directeur Jack Kranenburg is wat trots op hetgeen er allemaal is gerealiseerd.

“De eerste aanzet is gedaan door de familie Hiemstra die hier hun ijsbergsla teelde. Deze werd vanaf de boerderij vervoerd naar de veiling in Zwaag. Later werd de sla rechtstreeks aan de supermarkten verkocht en werd gezocht naar een vaste plek in de Wieringermeer. Mede door de goede ligging, vanaf de A7, is hier zodoende het bedrijventerrein ‘Agriport’ ontstaan. Later zijn er diverse bedrijven bijgekomen en nu ligt er een terrein van 1200 hectare.”

Zo’n 5.000 mensen verdienen op Agriport hun brood. Naast de glastuinbouw zitten er tientallen andere bedrijven zoals Microsoft, Google, kaasfabriek, poeliersbedrijf, cacao verwerking, landbouwmechanisatie, palletcentrale, een bedrijf in sloopwerken, enz. Wat doen deze bedrijven precies en wat hebben ze te bieden? RegioNoordkop gaat vanaf begin volgend jaar in totaal bij vijf bedrijven langs en elke maand komt er één aan bod.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button