Defensie

Podiumplek Zr.Ms. Urania bij Tall Ship Race

Den Helder – Bij de Tall Ship Race tussen Antwerpen en Aalborg is het zeilend opleidingsschip Zr. Ms. Urania derde geworden in haar klasse. De Tall Ship Races worden ieder jaar georganiseerd en zijn bedoeld voor opleidingsschepen uit heel de wereld.

Doel is om de onderlinge verbondenheid te versterken en de liefde voor zeilen over te dragen. Dit jaar voeren er schepen mee uit Oman, Polen, Duitsland, België en Nederland.

Het zeilend opleidingsschip wordt veel gebruikt voor aanstaande zeeofficieren. Zij krijgen hun opleiding bij het Koninklijk Instituut voor de Marine. Het zeilend opleidingsschip is in dienst gesteld op 25 mei 2004, is 26,85 meter lang en heeft een waterverplaatsing van 80 ton. De bemanning telt maximaal zeventien koppen. De huidige Zr. Ms. Urania is het zesde schip met deze naam bij de Koninklijke marine en verving haar voorganger die in 1938 in dienst kwam bij de Koninklijke marine.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Misschien ook wel leuk om te vermelden is dat de nederlandse driemastschoener Oosterschelde, gebouwd in 1917/1918, eerste is geworden in race 2, klasse A.

Back to top button
%d bloggers liken dit: