Hollands KroonVideo

Uilenvrouw Brigitte start crowdfunding voor nieuwe bus (video)

Advertentie:

Slootdorp – Brigitte Fundémont wordt achtervolgd door pech en heeft daarom een crowdfunding opgestart om geld in te zamelen voor een nieuwe bus. De bus had eerder al mankementen, maar nu is het helemaal gebeurd en heeft zij geen vervoer meer om met haar uilen op pad te gaan.

Niet alleen de bus begaf het, ook de leverancier van het voer stopte ermee en een uil stierf aan nierfalen. Hoeveel pech kan een mens hebben, denk je dan. De crowdfunding liep goed, maar maandagmorgen belde de gemeente met de mededeling dat er een kans bestaat dat zij het ingezamelde geld moet inleveren. Omdat Brigitte in de bijstand zit mag zij feitelijk niets bijverdienen of zij moet de extra inkomsten inleveren.

“Dit was zeker even een koude douche zo op de maandagmorgen”, aldus Brigitte. Ik ben alleen op zoek naar wat geld voor een andere bus voor mijn uilen. Het is nog wel even afwachten wat de gemeente gaat doen. Zij moeten het één en ander nog even verder uitzoeken hoe het nu precies in elkaar zit.

Ik ben aan de ene kant wel blij dat ze gebeld hebben, want dan kom ik straks tenminste niet voor een dilemma dat ik al het geld weer moet inleveren. De gulle gevers hoeven niet bang te zijn. Het geld staat veilig. Of het gaat naar het goede doel, of het wordt teruggestort.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button