TexelVideo

Veel veranderd in 70 jaar zeehondenopvang (video)

Advertentie:

Texel – Gerrit en Annie de Haan vingen in de zomer van 1952 op Texel, als eerste in Europa, zeehonden op. Nu, 70 jaar later, worden zeehonden nog steeds opgevangen en verzorgd bij Ecomare. Om dit te vieren zijn er allerlei extra activiteiten in het museum.

In de zeventig jaar dat er zeehonden op Texel worden opgevangen, is er heel veel veranderd. “Er is veel veranderd op het gebied van natuur en onderzoek”, zegt dierverzorger Hilde. “In de jaren 70 waren en bijna geen zeehonden meer over, minder dan 500. Nu hebben we ongeveer 8000 gewone zeehonden en 6000 grijze zeehonden in de Waddenzee leven.”

Op woensdag 10 augustus zijn er allerlei extra activiteiten in het museum. Voor kinderen is er een speurtocht en een crea-hoek met knutselactiviteiten. Ook de zeehonden vieren het feestje mee met visspelletjes. De dierverzorgers verstoppen dan bijvoorbeeld haringen in een bal met gaten. Op vrijdag 12 augustus krijgen kinderen tot en met dertien jaar, die een tekening van een zeehond inleveren, gratis toegang tot Ecomare.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

Back to top button