Hollands Kroon

Buurtcirkel start ook in Hollands Kroon

Adverentie

Na Den Helder gaat nu ook de Buurtcirkel Hollands Kroon van start. De kick-off voor Hollands Kroon is dinsdag 17 september in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Wethouder Mary van Gent zorgt voor de aftrap. De kick-off is van 16.30 tot 18.00 uur met een drankje, soep en een broodje.

De Buurtcirkel is als succesvolle methode overgewaaid uit Engeland. De Buurtcirkel is voor mensen die een klein netwerk hebben. Mensen die een hulpvraag hebben, maar ook graag iets voor een ander willen betekenen. En voor diegene die met anderen iets willen ondernemen. Een ieder heeft kwaliteiten en deze kunnen ingezet worden om elkaar te helpen. “Naast dat je je geholpen en nuttig tegelijk voelt, leert de praktijk dat er nieuwe contacten ontstaan, waardoor mensen zich minder eenzaam voelen”, laat Marika de Jager van Wonen Plus Welzijn weten. “Een Buurtcirkel bestaat uit maximaal 9 tot 12 mensen die wekelijks bij elkaar komen onder begeleiding van een Buurtcirkelcoach en een vrijwilliger uit de buurt.”

Voor meer informatie: zie landelijke website www.Buurtcirkel.nl. Neem voor aanmelding en/of informatie over de Buurtcirkel Hollands Kroon contact op met Buurtcirkelcoach Caroline de Vries, via C.devries@wonenpluswelzijn.nl of bel met 0224 273140.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button