Den Helder

Training vertrouwenscontactpersoon

Advertentie:

Seksuele intimidatie en/of ander ongewenst gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. Ook binnen de sport komt het voor. Al snel denken we hierbij aan jonge sporters die slachtoffer zijn geworden van volwassen begeleiders, maar het komt ook voor tussen sporters onderling, of tussen begeleiders.

De rol van vertrouwenscontactpersoon (VCP) is in het leven geroepen om binnen een (sport)vereniging/vrijwilligersorganisatie een eerste aanspreekpunt te hebben. Volg de training voor € 15,- p.p (normaal € 200,- p.p). Door het aanstellen van een VCP voldoet een vereniging al aan een voorwaarde om in aanmerking te komen voor de gratis regeling verklaring omtrent gedrag (VOG).

Inhoud training
Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan de positie die de VCP inneemt wanneer sprake is van ongewenst gedrag. Hoe wordt iemand opgevangen die iets komt melden of vragen, waar kan een beschuldigde terecht en hoe kan een bestuur ondersteund worden wanneer er een melding is of zij preventiebeleid willen ontwikkelen. Er wordt ingegaan op de adviezen en de verwijzingen die mogelijk zijn.

De training is niet alleen theoretisch, maar ook praktisch. Zo worden er praktische gesprekstechnieken geoefend. Al met al een veelzijdige training waarin de verschillende kanten van het werk van de VCP worden toegelicht en geoefend. De training wordt afgesloten met een certificaat van NOC*NSF Academie voor Sportkader. De cursus is voor professionals en vrijwilligers binnen (sport)verenigingen. Een VCP moet onafhankelijk zijn en mag derhalve geen bestuursfunctie hebben. Deelnemers aan de training hebben een leeftijd van minimaal 25 jaar en HBO denkniveau.

De cursus vindt plaats op 26 november en 3 december, van 19.00 tot 22.00 uur en wordt gehouden in de kantine van OKK aan de Marsdiepstraat 282 in Den Helder. De kosten voor deelnemers uit de gemeente Den Helder (deze hebben voorrang) zijn € 15,-. Deelnemers van buiten Den Helder betalen 30 euro. Aanmelden kan via https://www.academievoorsportkader.nl/bijeenkomsten/sportopleidingen/vertrouwenscontactpersoon-2019-den-helder/20190909115151?formulierType=AANMELDEN

Meer informative en de voorwaarden via https://sportopleidingen.nl/sportopleidingen/84-vertrouwenscontactpersoon-vcp. Na aanmelding volgt een factuur van Mee & de Wering.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button