Uitgaan

Speciale opening Batterij Begraafplaats rond capitulatie Japan

Advertentie:

Den Helder – De Batterij Begraafplaats is zowel op zondagmiddag 13 als dinsdagmiddag 15 augustus geopend voor publiek. Op deze dagen staat de capitulatie van Japan centraal. Publiek is welkom tussen 13.00 en 16.00 uur.

Op 15 augustus wordt herdacht dat het 78 jaar geleden is dat Japan capituleerde en de Tweede Wereldoorlog officieel ten einde was. In de bunker is een kleine tentoonstelling ingericht. Door middel van foto’s, documenten en enkele voorwerpen wordt het verhaal verteld van een familie die tijden de Japanse bezetting van elkaar gescheiden werd en in diverse kampen terecht kwam.

De Batterij Begraafplaats is te vinden aan de Jan Verfailleweg, nabij het kerkhof.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button