Noord-Holland

Inwoners en artsen in nieuwe coronacampagne

Adverentie

Noord-Holland – In een nieuwe campagne in de regio Noord-Holland Noord geven inwoners antwoord op de vraag “Voor wie blijf jij thuis?” en andere vragen over de coronamaatregelen. De campagne op sociale media maakt zichtbaar dat veel mensen zich aan de coronamaatregelen willen houden en dat ze dit voor hun medemensen doen. Op borden buiten ondersteunen artsen en een ambulancemedewerker de campagne.

De campagne is een gezamenlijk initiatief van de ziekenhuizen, de gemeenten en de veiligheidsregio in Noord-Holland Noord. In filmpjes op Facebook, Instagram en YouTube vertellen inwoners waarom ze zich aan de maatregelen houden.

Niet alleen voor jezelf
Internist-infectioloog Willemijn Kortmann van Noordwest Ziekenhuisgroep is een van de twee artsen die meewerkten aan de campagne. Ze heeft de afgelopen maanden vanuit haar functie veel te maken gehad met het coronavirus. “Je aan de coronamaatregelen houden doe je niet alleen voor jezelf. Het is belangrijk elkaar erop te blijven attenderen.”

Ook longarts Marjolein van Laren van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn aarzelde niet toen zij gevraagd werd. “Corona kan veel schade geven en ik voelde als arts de onmacht. De kwaliteit van leven na corona is niet altijd zeker en patiënten moeten vaak een langdurig revalidatietraject in. We weten dat de maatregelen helpen om het virus te beperken. Houd je er dan ook aan.”

Impact
Als ambulancemedewerker van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord merkt Jos Binkhorst de impact die corona kan hebben. “Ik voel de impact bij elk contact in mijn dagelijkse werk. Mijn handen ontsmetten, de ambulance schoonmaken, mijn pak aan en uit. Geen probleem, het hoort erbij. Maar het kost tijd, waarin de ambulance ook ingezet had kunnen worden voor een reanimatie of ongeval.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button