Den HelderHollands KroonJeugd

Leerlingen langs de deuren voor de Kleine Jantje Beton Loterij

Adverentie

Den Helder – De actieperiode van De Kleine Jantje Beton Loterij start woensdag 9 september. Leerlingen van basisscholen verkopen lootjes aan de deur op 1,5 meter afstand én online via de ‘Tikkie jij bent ‘m’ actie. Door het wegvallen van de actieperiode in mei is de actieperiode in september aangepast. De lotenverkoop via machtiging duurt van 9 tot en met 23 september. De online lotenverkoop gaat nog door  tot en met 16 november.

In verband met de 1,5 meter-samenleving is de verkoop via machtiging aangepast. De veiligheid van leerlingen en lotenkopers staat immers voorop. Daarom verkopen leerlingen lootjes aan de deur altijd op 1,5 meter afstand door middel van handige 1,5 meter afstand materialen. Hiermee is direct fysiek contact tussen leerling en lotenkoper niet nodig. Leerlingen kunnen veilig op pad voor hun school en de projecten van Jantje Beton.

“Tikkie jij bent ‘m”
Online lootjes verkopen kan altijd via de ‘Tikkie jij bent ‘m’ actie. Gewoon thuis vanaf de bank en dus ook als een leerling bijvoorbeeld verkoudheidsklachten heeft. Ouders en verzorgers kunnen hun kind helpen zoveel mogelijk lootjes voor hun school te verkopen door zelf een lootje te kopen, deze via Tikkie te betalen en vervolgens via WhatsApp of social media de actie te delen met familie, vrienden en collega’s. Een veilige en eenvoudige manier van lootjes verkopen en 100% coronaproof.

De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan bijvoorbeeld buitenlessen, speelactiviteiten of speelmaterialen voor meer spelen en bewegen op en rondom het schoolplein. In de afgelopen jaren hebben duizenden scholen met de opbrengst hun schoolplein opgeknapt of gave speelmaterialen aangeschaft. De andere helft gaat naar projecten van Jantje Beton. Hierbij krijgen kinderen in kwetsbare speelposities ­­zoals kinderen met een beperking extra aandacht..

Scholen in de regio
In Den Helder doen de basisscholen Trimaran en Comenius mee aan de actie, in Julianadorp De Vloedlijn en De Verrekijker en in Hollands Kroon OBS de Zandhorst (Breezand) en De Kei (Hippolytushoef).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button