Uitgaan

Themadag Fort Kijkduin rond de Spaanse Griep

Den Helder – Rijksmonument Fort Kijkduin organiseert tijdens het Open Monumenten Weekend een speciale themadag in samenwerking met figurantengroep OuderwetZ. Ze gaan eeuw terug in de tijd, want precies 100 jaar voor Corona was er de Spaanse Griep. Hoe gingen ze daar toen mee om?

Tegen het einde van de eerste wereldoorlog verspreidde een heftige ziekte zich uit over de hele wereld. Soldaten keerden terug naar huis en werden overal ter wereld feestelijk onthaald en daarmee werd de ziekte gemakkelijk verspreid. De naam Spaanse griep is misleidend. De ziekte is namelijk niet in Spanje ontstaan, maar Spanje, een land dat neutraal was tijdens de eerste wereldoorlog, berichtte als eerste over de pandemie.

Op Fort Kijkduin tijdens het Open Monumenten Weekend wordt op zondag 13 september speciaal aandacht besteed aan dit thema. Door het toevoegen van levende geschiedenis door middel van acteurs komt de historie zicht- en voelbaar tot leven in het museum van het fort. De figuranten van OuderwetZ zullen gekleed in stijl door middel van theater uitleggen hoe het er in die periode aan toeging. Kun je vroeger met nu vergelijken? Naast de figuranten loopt er een sfeer makende accordeonist met een nostalgisch draaiorgeltje rond en ook de vuurvreter is met een magisch verhaal aanwezig.

Themadag
Ontdek Fort Kijkduin tijdens deze speciale themadag! Deze activiteit wordt georganiseerd volgens de richtlijnen van het RIVM. Houd 1,5 meter afstand van de acteurs en de andere bezoekers. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten. Voor deze dag geldt een gereduceerd tarief van €5,- p.p. Kinderen tussen de 0 en de 3 jaar hebben gratis toegang. Kaarten kunnen online gekocht worden via de website en ter plaatse alleen bij voldoende plek. Het museum en het Noordzee-aquarium van Fort Kijkduin zijn dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button