112Den HelderVideo

Flinke hooibrand, NL Alert verstuurd (update, video)

Advertentie:

Den Helder – Op het terrein langs het spoor, achter Quelderduyn, is donderdagochtend vroeg een hooibrand ontstaan. Vanwege de rook is een NL Alert verstuurd aan bewoners in de omgeving met het advies ramen en deuren dicht te houden.

De brand werd even na 04.00 uur ontdekt en bevindt zich ter hoogte van de Graaf Willem II Straat. Van een oorspronkelijke middelbrand werd al snel opgeschaald naar een grote brand. Om het blussen te vergemakkelijken werd een kraan opgeroepen om het hooi uit elkaar te trekken, zo liet de Veiligheidsregio al snel weten. Bewoners reageerden via social media met de melding dat je het overal ruikt, zelfs in de supermarkt.

Klik hier voor informatie over wat te doen bij rookontwikkeling tijdens een brand

Rond 07.50 uur meldde de Veiligheidsregio dat de brand onder controle is. “De collega’s van de brandweer verrichten de laatste bluswerkzaamheden en gaan dan retour naar hun kazerne.”

Kraan ingezet om hooi uit elkaar te trekken.
Flinke rookontwikkeling bij hooibrand.
Brandweer nog druk bezig met nablussen (DHfoto).
Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button