Hollands KroonUitgaan

Monumenten bezoeken tijdens Open Monumentendag in Hollands Kroon

Hollands Kroon – Tijdens de 35e editie van Open Monumentendag kan iedereen bijzondere en historische panden, zoals musea, stolpen, kerken, woningen, schepen en molens bezoeken. Deze editie zal plaatsvinden op zaterdag 11 en zondag 12 september. In totaal doen er meer dan zestig monumenten in de gemeente Hollands Kroon mee. Er is dus genoeg te doen in dat weekend!

Benieuwd hoe een draaiende molen er eigenlijk van binnen uitziet? Altijd al een rondleiding gewild in het klooster van Nieuwe Niedorp of in De Cultuurschuur? Wie weet al hoe de oudheidkamer van het Polderhuis eruitziet? Bezoek monumenten in de buurt waar u dagelijks langskomt. Stel een eigen programma samen van te bezichtigen monumenten samen via de website www.openmonumentendag.nl.

Vooraf reserveren
Om mee te gaan met een vaartochtje op de historische schepen zoals de Ansjovisjol KH44 in Kolhorn of het Wieringer Skuutje WR60 is het nodig vooraf te reserveren. De ruimte is hier beperkt. Om mee te varen met een historisch schip wordt een kleine vergoeding gevraagd. De andere monumenten zijn dit weekend meestal gratis te bezoeken.

Er zijn vier fietsroutes uitgestippeld langs de deelnemende monumenten. Bekijk deze op www.bezoekhollandskroon.nl.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button