MaritiemUitgaan

Uitstel EOC Traditionele Schepen Beurs

Advertentie:

Den Helder – De organisatoren van de EOC Traditionele Schepen Beurs hebben in overleg met hoofdsponsor EOC Schepenverzekeringen nogmaals besloten de vijfde editie van dit unieke evenement, dat van 12 tot en met 14 november op de agenda stond, een jaar uit te stellen. Dit vanwege de vele onzekerheden die nog rond de coronapandemie bestaan. Wel is direct gestart met de voorbereidingen om deze lustrumeditie van de vakbeurs volgend jaar weer op het Willemsoordcomplex in Den Helder te houden.

Het is de tweede keer op rij dat het houden van de EOC Traditionele Schepen Beurs moet worden uitgesteld. Vorig jaar is de eerste lustrumeditie ook al noodgedwongen een jaar doorgeschoven. Door alle maatregelen om de pandemie de baas te worden en alle onzekerheden die daarbij nog steeds spelen, is het niet mogelijk om het speciale karakter van de beurs, gebaseerd op kwaliteit, gezelligheid en sfeer, te handhaven.

Beursorganisator Jet Sluik zegt hierover: “We hebben wederom met pijn in ons hart deze moeilijke beslissing moeten nemen. Iedereen in onze sector snakt er ondertussen naar om elkaar weer eens te kunnen ontmoeten, bij te praten, ervaringen uit te wisselen, op zoek te gaan naar speciale spullen of om schepen te bezoeken. Omdat dit allemaal nog steeds niet goed mogelijk is, willen we geen risico’s lopen en hebben we in goed overleg met onze hoofdsponsor besloten de beurs nogmaals een jaar door te schuiven.”

De vijfde editie wordt wederom gehouden op het Willemsoordcomplex. Naast een volle beurshal, waar veel bijzondere spullen aangeboden zullen worden, staat ook dan weer een serie lezingen over mooie en spannende zeilreizen en het restaureren van traditionele schepen op het programma. Verder zullen bijzondere schepen in Museumhaven Willemsoord worden opengesteld voor bezoek.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button