Hollands KroonUitgaan

Bloemencorso Winkel voor jong en oud

Adverentie

Winkel – De voorbereidingen voor het jaarlijkse bloemencorso in Winkel zijn alweer volle gang. Dit jaar vindt de kleurrijkste dag van het jaar plaats op zondag 25 september. Een dag als deze is voor zowel jong als oud een feestje.

Het kindercorso is leuk voor iedereen. Voor zowel de jonge deelnemertjes, het jonge publiek aan de zijlijn en voor opa en oma op de tribune. Deelname is bedoeld voor kinderen met de lagere schoolleeftijd. Een geweldige ervaring om een zelfgemaakte creatie te tonen aan groot publiek. Er zijn geen eisen aan de creaties, een fiets versierd met een slinger bloemen is al genoeg om aan de optocht deel te nemen. Er is geen verplichting om een ingewikkelde wagen te bouwen. Er kan gewoon thuis geknutseld worden.

In het ‘bloemen weekend’ is er ook een grote loods, met plaats voor een zeer groot aantal deelnemertjes. Waar ze gezamenlijk met vriendjes of familie, hun creaties kunnen versieren. Een gezellige boel en is er nog plek!

Tips
Opa en oma kunnen de creaties van hun kleinkinderen vanaf de tribune volgen. Voor ouderen en groepen geeft de organisatie de volgende tips:
• Ouderen en groepen kunnen het beste worden afgezet bij kassapost Trambaan. Dit is op de kruising van de Trambaan en de Corsolaan.
• Bussen kunnen vervolgens parkeren op het nabijgelegen parkeerterrein.
• Eventueel vooraf bestelde toegangskaarten liggen klaar bij kassapost Trambaan.
• De tribune op het Veldwachterspad is hiervandaan het makkelijkst te bereiken. Gebruik van de tribune is gratis. De tribune is voor iedereen toegankelijk, dus kom op tijd want vol = vol.
• Dichtstbijzijnde toiletwagen die ook geschikt is voor invaliden, bevind zich in de Koomenstraat.
• Ook is er nog een tribune op de hoek van de Dorpsstraat/Limmerschouw.
• Er zijn EHBO-punten aanwezig op diverse plekken langs de route.

Het evenement draait vrijwel alleen op vrijwilligers. Er is een nieuw bestuur ontstaan welke met veel enthousiasme hun eerste gezamenlijke bloemcorso aan het voorbereiden zijn. Voor de kassa, de parkeergelegenheid en andere bijkomstigheden is het bestuur nog op zoek naar vrijwilligers. Wie het leuk vindt ook een steentje bij te dragen is van harte welkom. Door de inzet van vele vrijwilligers is het evenement betaalbaar voor jong en oud. Dit jaar is het mogelijk om via internet alvast tickets te bestellen. Dat kan via de website www.bloemencorsowinkel.nl.

Toegangsprijzen:
Tot 18:00 uur: €7,50 (voorverkoop €6,-)
Na 18:00 uur: vrijwillige bijdrage

Kinderen 4 t/m 12 jaar:
Tot 18:00 uur: € 2,50
Na 18:00 uur: vrijwillige bijdrage

Kinderen t/m 3 jaar: gehele dag gratis

Het programma
10:00 – 17:00 uur: Markt/kermis
12:00 – 13:00 uur: Voorprogramma met muziek
13:00 – 16:00 uur: Aanvang optocht: opening, kindercorso, praalwagens
16:00 – 20:00 uur: Nagenieten met bezoekers, deelnemers en dweilorkest
16:00 – 03:00 uur: Feestprogramma Café & Zaal Beentjes met band en Dj’s
17:00 – 00:00 uur: Avondopstelling Corsowagens
20:00 – 20:30 uur: Prijsuitreiking

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button