Den HelderPolitiek

CDA Den Helder wil tijdelijk voetpad tussen Bernhardplein en Prins Hendriklaan

Advertentie:

Den Helder – Door de werkzaamheden voor het project Halter Bellevue in de Helderse binnenstad is het voetpad tussen het Bernhardplein en de Prins Hendriklaan weggevallen. Dit leidt volgens het CDA tot onveilige situaties. Met een motie vraagt de partij om een tijdelijke oplossing.

Het CDA is enorm positief over het project Halter Bellevue, waarmee een commerciële ruimte en 36 woningen worden gerealiseerd: “Den Helder is in ontwikkeling en knapt zienderogen op. Het CDA is net als vele inwoners van onze stad zeer trots op deze ontwikkeling. Halter Bellevue is de volgende in een mooie lijst van hoogtepunten binnen de stadsvernieuwing”, aldus gemeenteraadslid Edwin Krijns. Toch leiden de werkzaamheden ook tot onveilige situaties, zij het tijdelijk, onder andere door het wegvallen van het voetpad tussen het Bernhardplein en de Prins Hendriklaan.

De verbindingsweg die langs het bouwterrein leidt moet gedeeld worden door diverse soorten gemotoriseerde en ongemotoriseerde weggebruikers: “Zwaar wegverkeer houdt geregeld onvoldoende rekening met kwetsbare medeweggebruikers en passeren deze rakelings”, aldus Krijns. “Kwetsbare voetgangers als moeders met kinderwagen, mensen met een rollator, of kinderen lopen veel risico als zij gebruik maken van deze doorgang.” Volgens de CDA’er loopt dit vaak maar net goed af. Krijns dient daarom bij de raadsvergadering van maandag 12 september een motie in waarmee het college wordt opgedragen om zorg te dragen voor een tijdelijk voetpad vanaf de parkeerplaats van het Bernhardplein tot het voetpad aan de Prins Hendriklaan.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button