Cultuur/NatuurDen Helder

Feestelijke opening boekentrap in Nieuw Den Helder

Advertentie:

Den Helder – De Bibliotheek in Nieuw Den Helder is niet voor iedereen makkelijk te vinden. Daarom bedacht KopGroep Bibliotheken samen met huurbaas Woningstichting Den Helder een plan om de bieb in het oog te laten springen. Een heuse boekentrap! Op vrijdag 23 september om 15:00 uur wordt de trap feestelijk geopend.

In augustus werd de saaie betonnen trap bij Bibliotheek Nieuw Den Helder omgetoverd tot een waar kunstwerk. Alle 25 treden werden door kunstenares Judith van Lierop (van Studio Jude) veranderd in de rug van een boek. De boekentrap begint met de Odyssee van Homerus en eindigt bovenaan met Confettiregen van Splinter Chabot. Samen vormen de boekenruggen een prachtige regenboog.

Diversiteit
De boeken zijn gekozen uit een lijst van zestig titels, die werd samengesteld door de leesgroep van Scholen aan Zee. De titels moesten niet alleen herkenbaar zijn, maar ook divers. “Tijdens de lockdown begonnen we de leesclub met ons eerste boek: Oeroeg van schrijfster Hella Haase. Deze moest er dus zeker in”, aldus docent Joost Pronk, mede-initiatiefnemer van de leesclub van Scholen Aan Zee. “Ook vonden we het belangrijk om titels van schrijvers met een diverse achtergrond te noemen, net als boeken die populair zijn bij een groter publiek.” In de trap zijn dus zowel kinderboeken en boeken voor volwassenen opgenomen, waarbij er zowel voor klassiekers als recente titels is gekozen.

Voor de opening op 23 september laat KopGroep Bibliotheken zich inspireren door de boekentitels. De leesclub zal zorgen voor een heuse Confettiregen, er komt een Willy Wonka-act van Straalman en Vriesman Theater en er is een optreden van de dansgroep van Rik Niks. Iedereen is van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

Het project kreeg vorm dankzij Woningstichting en werd gerealiseerd in samenwerking met Grafisch Centrum Eelan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button