Sport

DWOW deze keer maatje te klein

Adverentie

Wieringerwerf – De dames van DWOW zijn de competitie begonnen met een ruime nederlaag. ZVG/Cagemax, de nummer twee van het vorige seizoen bleek met 1-6 te sterk.

DWOW wist vooraf al dat het zwaar zou worden. Trainer Gert Jan Schipper: “We hebben een sterk en talentvol team, echter sommige tegenstanders zijn te sterk voor ons. Ze zijn vorig jaar bijna landskampioen geworden, en dit jaar komen ze ongetwijfeld ook weer ver.” De thuisploeg probeerde het wel door veel inzet te tonen en ook de fans op de tribune waren van goede wil.

Meer druk
Al snel werd het 0-1. Daar kwam voor de rust nog een treffer bij toen ZVG niet mocht klagen over geluk, de bal kwam uiteindelijk in de kruising terecht. Schipper: “in de pauze heb ik mijn speelsters laten weten dat er meer druk gezet moest worden. De wil om dit te doen was er zeker, maar zonder aansluitingstreffer kom je weinig verder. De tegenstander kon uitlopen naar 0-4.”

Verschuur
Het sportieve hoogtepunt van de avond kwam van Noor Verschuur, woonachtig in Winkel. Ze doet het als nieuwkomer uitstekend bij DWOW, en bevestigde dit met een fraaie treffer. Daarna kon de tegenstander nog twee keer doeltreffend uithalen. Schipper kon na afloop kort in zijn commentaar zijn. “We waren niet scherp genoeg, en dan wordt het niets tegen deze gigant uit Gorinchem. Volgende week moeten we het opnemen tegen Libertas, dat is de nummer drie van vorig jaar, en wederom een hele sterke tegenstander.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button