Defensie

Militaire oefening in Hollands Kroon bij IJsselmeer

Advertentie:

Hollands Kroon – Op en langs het IJsselmeer in Hollands Kroon en Enkhuizen wordt op woensdag 13 en donderdag 14 september 2023 een militaire oefening gehouden. Er wordt met landingsvoertuigen geoefend rond de haven Oude Zeug en op momenten geschoten met oefenmunitie. Dat kan hoorbaar zijn als mitrailleurvuur of schoten.

Er vinden verkenningen plaats vanuit de aanlandingslocatie en voertuigen worden uit- of ingeladen.

De oefenende eenheid zal in principe alleen gebruik maken van openbare wegen en vaarwegen en vooraf toestemming vragen aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein, indien niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt worden. Defensie probeert overlast en hinder aan derden zoveel mogelijk te voorkomen.

De Surface Assault and Training Group (SATG) zorgt voor de continue beschikbaarheid van amfibische middelen, vaartuigen en bijbehorende voertuigenpakket. Hierdoor garanderen ze amfibische inzetbaarheid van de krijgsmacht wereldwijd. De Landing Craft Vehicle Personnel (LCVP) is in de eerste plaats bedoeld voor het vervoer van personeel.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button