Sport

Nederlands Militair Rugby team kan met goed gevoel naar huis

Adverentie

Den Helder – Het Nederlands Militaire Rugby team heeft haar laatste wedstrijd op het WK eervol verloren met 30-29 van Spanje. Pas in de laatste minuut kon de sterke tegenstander met een punt verschil winnen. RCDH speler Max Borsboom speelde in het tweede bedrijf mee, en dat ging heel goed.

Verlenging
Oranje begon dominant, maar wist dit niet in een voorsprong om te zetten. Borsboom: “door enkele slordigheden van ons kwamen de Spanjaarden op 15-3 voorsprong. Vlak voor de pauze werd er nog een try gemaakt, dus we gingen rusten met 15-8.” De RCDH speler kwam er in de tweede helft in als flanker (dus niet in de tweede rij). “Dat kan omdat ik zowel speelervaring heb als tweede rij, flanker nummer 8 en center. Later ben ik doorgeschoven naar de tweede rij.” De achterstand werd maar liefst 22-8. “Toen hebben we even de koppen bij elkaar gestoken; elkaar moed in gesproken en afgesproken dat we weer wat meer rust in ons spel gingen brengen. En zo meer balbezit te behouden, en weer druk uit te oefenen. Uiteindelijk scoorden we met de voorwaardsen in de 18e minuut van de tweede helft eindelijk weer een try onder de palen. In de 33e minuut kwamen we zelfs op 22-22, na opnieuw een try. En dan weten ze er toch nog langs te komen in de 44e minuut. Wel vreemd dat de arbiter zo lang liet doorspelen. Aangezien de bal in de 40ste minuut al uit ging.”

Ondanks het verlies was er toch vreugde. “Het was onze beste pot van het gehele toernooi. De derde helft met Spanje was sfeervol en er is een kans dat we volgend jaar een oefenwedstrijd tegen elkaar spelen.”

Genoten
Het WK zit er bijna op. ‘’Alleen nog de finalewedstrijden en de eindceremonie. Al met al een waanzinnig avontuur waarbij ik echt heb genoten. Denk dan aan analyeren, trainen, wedstrijden, derde helft, en de enorme gastvrijheid in Bretagne.”

Een keer rugby trainen (ook voor dames en jeugd), de derde helft meemaken of als vrijwilliger aan de slag? Kom gezellig en vrijblijvend langs bij RCDH.nl

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button