Den HelderVideo

Vijftig zwemmers wagen loodzware overtocht van Texel naar Den Helder (video)

Advertentie:

Texel/Den Helder – Van Texel helemaal zwemmend naar Den Helder. Vijftig deelnemers zijn zaterdagmiddag die jaarlijkse uitdaging van Beach to Beach aangegaan. De omstandigheden waren dit jaar loodzwaar: door de stroming kwamen de sporters nauwelijks vooruit.

Door de onwillige stroming werden alle deelnemers na twee uur en drie kwartier uit het water gehaald. Vervolgens kregen ze de kans om tegelijkertijd de laatste achthonderd meter naar de finish af te leggen.

Het is elk jaar een enorme uitdaging om vijf kilometer te zwemmen van Texel naar Den Helder. Dit jaar was de opgave nog wat pittiger: “Het was ontzettend zwaar; op de een of andere manier was er geen ebstroom gekomen,” vertelt één van de deelnemers na afloop. “Er waren ook heel veel kwallen. Ik kreeg er één in mijn gezicht en bijna alles deed pijn.” Hij was niet de enige die het zo ervaarde: “Het was vreselijk zwaar, vreselijk zwaar. De zee was rustig, dus je denkt dat het gemakkelijk wordt, maar je kwam gewoon niet vooruit.” De deelnemers raakten stuk voor stuk van koers, waardoor de vrijwilligers in kano’s en boten extra moesten bijspringen.

Zwemvereniging Marsdiep
De Beach to Beach Swim wordt sinds vorig jaar georganiseerd om geld in te zamelen voor lokale verenigingen en organisaties. In 2022 werd geld opgehaald voor de Reddingsbrigade, waarvan ze een nieuwe boot konden kopen. Dit jaar werd er geld ingezameld voor Zwemvereniging Marsdiep. De teller stond na een pittige dag zwemmen op €16.150. De deelnemers konden ook persoonlijk geld inzamelen voor hun eigen goede doelen. Zo haalden vier waterpoloërs €3.730 op voor de stichting Spieren voor Spieren: “Wij hebben allemaal gezonde spieren, en daarom kennen we elkaar. Daarom wilden we ons inzetten voor kinderen die geen gezonde spieren hebben en dit soort activiteiten niet kunnen doen,” aldus één van de vrienden.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button