Jeugd

Cruyff Court heropend door wethouder Peter de Vrij

Adverentie

De hele ochtend goot het van de regen, maar toen wethouder Peter de Vrij woensdagmiddag kwam om het nieuwe veld van het Cruyff Court te openen nam hij het zonnetje mee! Na de opening ging het toernooi van zes tegen zes jongens van start. Daar viel af en toe wel een lekkere plensbui, maar dat deerde de jeugdige voetballers niet.

Jordy van Kesteren van Team Sportservice Den Helder neemt met de deelnemers nog even de regels door (DHfoto).

Nieuwe kunstgrasmat
Was de vorige mat nog met korrels, de nieuwe kunstgrasmat is een zogenaamde infill-vrije mat. Volgens de kenners is er op de mat meer grip en voelt het veel natuurlijker aan. Na de opening gingen de voetballers de mat op en ondanks het natte weer bleven de spelers prima op de been. “Het voelt goed!”, aldus één van de spelers

6 tegen 6
Teams van verschillende scholen begonnen met de 6 tegen 6 jongens wedstrijden. Her en der werden zeker ook meisjes binnen de teams gesignaleerd. Het meidentoernooi van vorige week werd afgelast omdat er maar drie teams waren. “Dit wordt later goedgemaakt”, aldus de organisator van Team Sportservice Den Helder, Jordy van Kesteren. “In de finaleronde van de jongensteams nemen we de meidenteams mee, die staan dus eigenlijk gelijk in de finale.”

Fair Play
Aan het einde van iedere wedstrijd werden de aanvoerders bij de organisatie verwacht voor het geven van Fair Play punten van de gespeelde wedstrijd. Mooi om te zien dat De Hofstee en de Trimaran elk 9 punten aan de tegenstander gaven. Er waren een aantal vervelende dingen, zoals een bal in het gezicht. Beide ploegen stopten dan met voetballen om elkaar op te lappen, ook na de wedstrijd werd nog even bij elkaar geïnformeerd en excuses aangeboden.

Volgende week woensdag wordt om 14.30 uur op het Cruyff Court gestart met de volgende ronde van de jongensteams.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button