Sport

Handbalsters ZAP winnen eindelijk weer

Advertentie:

Breezand – Na een moeizame periode hebben de handbalsters van ZAP weer eens gewonnen. De uitwedstrijd tegen hekkensluiter Westsite werd met 20-32 gewonnen.

Trainer Stefan Baars en zijn team wisten dat er een goed resultaat behaald moest worden zaterdagavond. “Westsite uit de hoofdstad had nog geen punt behaald en wij moesten na vier nederlagen op rij eindelijk weer eens punten gaan pakken”, weet Baars. “We moesten na twee weken rust vol aan de bak.” Alleen de wedstrijdstart viel tegen voor de handbalsters uit Breezand. “In plaats van dat we uit de startblokken schoten, hielpen we de eerste vier kansen om zeep en kon de tegenstander redelijk bijblijven. Deze fase duurde tot 11-11. Daarna begon het beter te lopen en namen we afstand. Met rust stond het 12-20.”

De overwinning zou in de tweede helft niet meer in gevaar komen. Toch zag Baars wat verbeterpunten. “Je zou dan denken dat je mooi gaat spelen en het lukt om de dekking dicht te houden. Kortom: proberen het zelfvertrouwen te vergroten. Dit is in mijn ogen te weinig te weinig gelukt. Dat is erg jammer, maar het is helaas wel de periode waarin we zitten. Ik ben ervan overtuigd dat als we hard blijven werken en de neuzen dezelfde kant op houden dat het goed komt. De kwaliteit is er zeker, het moet er alleen iedere keer uitkomen en dat vergeten we nog weleens.” ZAP neemt het zaterdag 2 maart thuis op tegen Kwiek 2.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button