Den Helder

Topper Judo dag in Quelderduijn

Advertentie:

Schooljudo.nl en Team Sportservice organiseerde 9 oktober Judo Topperdag, een groots opgezette Judo clinic waarbij leerlingen van 10 verschillende basisscholen les kregen van de bekende judoka Carlos Platier Luna, winnaar expeditie Robinson 2017.

Schooljudo is een project in het kader van de Sportimpulsaanvraag. Het project heet ‘Kinderen in lage SES wijken in Den Helder sterker in hun (sport)schoenen’. De gemeente heeft destijds de aanvraag ondersteund. Kinderen moeten meer bewegen en worden weerbaarder.

In 1882 bedacht de Japanse pedagoog Jigoro Kano judo, als onderwijsmethodiek en weerbaarheidstraining voor lichaam en geest. Tijdens het project wordt deze methodiek in een modern jasje gestoken. Dit doen ze met verschillende elementen die bijdragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Aansluitend op de kerndoelen van het primair onderwijs.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!
Back to top button