Hollands KroonSchagen

Woonzorggroep Samen neemt koppelbedden in gebruik

Advertentie:

Iemands hand vasthouden, tegen elkaar aankruipen of samen naar mooie muziek luisteren. Wanneer mensen ziek zijn of niet meer bij elkaar kunnen wonen, is nabijheid belangrijker dan ooit. Een koppelbed vormt de ideale oplossing voor mensen die samen willen zijn in een zorgomgeving. Woonzorggroep Samen neemt in verschillende locaties koppelbedden in gebruik.

Een koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. In een handomdraai wordt van een eenpersoons hoog-laag zorgbed een volwaardig tweepersoonsbed gemaakt. Op deze manier is het mogelijk om ook wanneer een naaste in een zorgomgeving moet verblijven, nog fysiek dichtbij diegene te zijn.

“We zijn ontzettend blij met de koppelbedden, die we dankzij een project van Stichting Roparun in gebruik kunnen nemen. Een koppelbed brengt mensen bij elkaar. Er kan iemand blijven slapen, waardoor mensen écht even tijd samen hebben en hun leven zolang mogelijk kunnen blijven vormgeven zoals zij dat gewend zijn”, aldus Aly Vader, Geestelijk verzorger bij Woonzorggroep Samen. “Doordat het bed naadloos aansluit op een ziekenhuisbed of een bed in de thuissituatie wordt het mogelijk dat bijvoorbeeld mensen in de laatste fase van het leven letterlijk elkaars warmte kunnen voelen. Geliefden kunnen intiem samen zijn, kinderen bij hun ouders of ouders bij hun kind. Iets relatief kleins verandert zo iets heel groots in het leven van een stervende, zijn partner, kind of ouder.”

Stichting Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam om geld in te zamelen voor projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen. Stichting Roparun beheert de gelden die worden ingezameld door de deelname van meer dan driehonderd teams aan de Roparun. Directeur/Voorzitter: “Een koppelbed is een project wat aansluit bij het motto van Roparun, namelijk ‘leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Woonzorggroep Samen is dé partner bij het ouder worden in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, ook bij mensen thuis. Onze thuiszorgteams zijn klein en lokaal georiënteerd, waardoor cliënten de zorg zoveel mogelijk van dezelfde mensen krijgen. Voor behandeling kunnen mensen terecht bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen, dat gevestigd is in Magnushof in Schagen. Samen met de cliënt kijken we naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpen we ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of soms zelfs te verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 088 – 619 4000.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button