Den Helder

Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van Den Helder

Den Helder – Inwoners die een kijkje achter de schermen van de lokale politiek willen nemen, kunnen zich aanmelden voor de cursus Politiek Actief. Hiermee hoopt de gemeente inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, als commissielid of als raadslid.

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus zeer geschikt.

Programma
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en zijn gepland op donderdag 26 november, donderdag 3 december, dinsdag 8 december, donderdag 10 december en maandag 14 december 2020 om 19:00 uur. Naast theoretische kennis, verbeteren deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. Daarnaast bezoeken de deelnemers een raadsvergadering.

Aanmelden voor deze cursus kan tot 2 november 2020 via de website van de gemeenteraad of via 0223-678105. De cursus kan in totaal drie keer worden aangeboden, waarbij de gemeente rekening houdt met de coronarichtlijnen en de daarop gebaseerde maatregelen. Er kunnen daarom steeds maximaal tien personen deelnemen. Bij overschrijving van het maximum aantal wordt de cursus in het voorjaar nogmaals aangeboden. Bij teveel inschrijvingen vindt een selectie en een verdeling plaats op basis van motivatie. Er zijn aan de cursus geen kosten verbonden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button