Hollands Kroon

Hollands Kroon hangt de vlag uit

Advertentie:

Hollands Kroon – Bij MFA De Ontmoeting en het Kroondomein wordt binnenkort de regenboogvlag gehesen. Op zondag 11 oktober is de jaarlijkse ‘Coming Out Day’. De dag dat iedereen openlijk uitkomt voor wie hij of zij is en van wie iemand houdt.

“We vieren deze dag Coming Out 2020 en dragen uit dat Hollands Kroon een inclusieve Regenbooggemeente is, waar iedere LHBTI’er zichzelf moet kunnen zijn. Juist nu, juist in deze tijd dat we fysiek verder van elkaar afstaan, is het belangrijk om te laten zien dat je er voor elkaar bent. En, als dat nodig is, ook voor elkaar opkomt. Dat doen we door de regenboogvlag te hijsen. We nodigen iedereen uit om deze vlag ook op te hangen en solidair te zijn”, aldus wethouder Mary van Gent.

Vergroten van acceptatie
Nog steeds krijgen LHBTI’ers te maken met afwijzing, uitsluiting en geweld. Van jong tot oud, op straat, op het werk, de sportvereniging en op school. LHBTI jongeren hebben meer depressieve klachten en zijn eenzamer dan gemiddeld bij jongeren. Ouderen gaan soms ’terug de kast’ in zodra ze naar een verzorgingshuis verhuizen, omdat ze niet worden geaccepteerd. Dat gebeurt ook in de Noordkop. Daarom zet gemeente Hollands Kroon zich in voor meer veiligheid, zichtbaarheid, zelfverzekerdheid en sociale acceptatie van LHBTI’ers in Hollands Kroon.

Voor LHBTI-jongeren tot en met achttien jaar is even geleden een app ontwikkeld, waarbij jongeren op een veilige manier digitaal met elkaar in contact kunnen komen. De app Jong&OUT is gratis beschikbaar. in alle smartphone app-stores en via de website jongenout.nl. Daarnaast bestaat er een netwerk van honderden scholieren dat vindt dat iedereen op school de vrijheid heeft zichzelf te kunnen zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of verantwoorden. Jaarlijks brengen ze de Paarse Vrijdagkrant uit, die ook dit jaar verschijnt. Meer informatie over dit zogenoemde Gender and Sexuality Alliance (GSA)-netwerk is te vinden op gsanetwerk.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button