Hollands KroonVideo

Kinderen spelen voor laatste keer op versleten Knipscheerorgel (video)

Hippolytushoef – Het orgel van de Hippolytuskerk is na 151 jaar nodig aan restauratie toe. Dinsdag 26 oktober wordt het orgel gedemonteerd en overgebracht naar een orgelmaker in Leeuwarden, maar voordat dat gebeurt mochten enkele leerlingen van muziekschool ‘De Grebbe’ van Karin Smits een kijkje nemen bij het orgel.

Aanleiding was de fantastische performance van Sven Helder tijdens de open monumentendagen. Hier kwam het idee naar voren om met enkele leerlingen een kijkje te gaan nemen bij het Knipscheerorgel dat in de Hippolytuskerk staat. Zij werden ontvangen door organist Kors Jan Snoeij, die hun alles vertelde over het orgel. Er werd door zowel Kors Jan als de leerlingen ook nog op het orgel gespeeld. Dit ging niet altijd even zuiver, maar dit heeft als reden dat het orgel totaal versleten is. De kinderen waren zeer enthousiast en gingen na een paar muzikale uurtjes dan ook voldaan naar huis.

De kosten voor de restauratie zijn nog niet helemaal binnen en daarom lopen er nog verschillende acties. Zie ook: https://www.regionoordkop.nl/28/07/2020/ton-nodig-voor-restauratie-knipscheerorgel-hippolytuskerk-video/.

Bij de muziekschool van Karin Smits aan de Koningstraat 25 kan een donatie worden gestopt in de Knorpijp en zij zamelen lege flessen in voor statiegeld. Giften voor de restauratie zijn ook van harte welkom op nummer:
NL05 RABO 0370 4590 67 ten name van Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk. Als alles naar plan verloopt zal in het voorjaar van 2022 het orgel weer als vanaf ouds klinken in de kerk.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van een korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button