Cultuur/NatuurHollands KroonJeugd

Kindertheater in de herfstvakantie in de kerk van Oosterland

Oosterland – ‘Zin in Oosterland’ heeft een leuk aanbod voor kinderen de komende herfstvakantie. Op zowel zaterdag 16 oktober als op zaterdag 23 oktober aanstaande vindt er een kindertheatervoorstelling plaats in de Oosterlander kerk.

Eerste voorstelling
De kindertheatervoorstelling ‘FLAT’ op 16 oktober wordt verzorgd door theatergroep Jansen & de Boer.
Aanvang: 15.00 uur
Duur: 50 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Entree: €5,- voor kinderen en volwassenen.
Kaartverkoop bij de ingang van de kerk.

Voor volwassenen is toegang alleen met een coronatoegangsbewijs. Vanuit het RIVM verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Bij binnenkomst in het gebouw wordt het coronatoegangsbewijs gescand. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dit dus niet.

Een hedendaags muzikaal sprookje over hoe eenzaamheid in tweezaamheid kan veranderen, ook als je bijna honderd bent. Willem woont in een flat waar alleen ouderen wonen, waar iedere dag gelijk is aan de dag ervoor. Willem moppert heel erg veel. Hij krijgt een nieuwe buurvrouw en plots verandert alles. Met de buurvrouw wil hij wel dansen, zingen en heeft hij weer zin in alles. Maar het geluk lijkt van korte duur wanneer het samenzijn van de ouderen wordt bedreigd door een naderende verhuizing. Dat kan Willem niet zomaar over z’n kant laten gaan!

Tweede voorstelling
De voorstelling ‘PFFF’ op 23 oktober wordt verzorgd door Theatergroep Graasland.
Aanvang: 15.00 uur
Duur: 50 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Entree: €5,- voor kinderen en volwassenen.
Kaartverkoop bij de ingang van de kerk.

De Coronamaatregelen zijn hetzelfde als bij de voorstelling op 16 oktober.

‘Pfff’ is een beeldend en absurdistisch verhaal over een oververhit dorpje dat sinds kort aan zee ligt. Op een koude dag van 37 graden Celsius wordt het dorpje Middels door de burgemeester omgedoopt tot Inmiddels aan Zee. Het strand is nog nooit zo dichtbij geweest en nu er toch geen winters meer bestaan, is het dubbel lang genieten in de zomer. Maar hoe leuk is eeuwige zomer? Ondertussen hoopt het plastic zich op het strand op. Het dreigt een monster te worden. Het beweegt, het sluipt, het kruipt langzaam het kleine dorpje in. Waar is het nou toch mis gegaan? Kunnen de bewoners van Inmiddels aan Zee er iets aan doen?

In verband met het grote decor voor deze voorstelling is het aantal plaatsen beperkt tot 100 bezoekers. Wees er dus snel bij.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button