Cultuur/NatuurJeugdUitgaan

Steigstra steiger geopend

Mooie woorden voor Steigstra (DHfoto)

Den Helder – De Steigstra steiger bij de aanlegplaats van de waterscouts van Jutters Willemsoord is geopend. De steiger bij de vaste ligplaats van het wachtschip De Poseidon aan het Nieuwe Werk was al een tijdje in gebruik. Door de Coronaperikelen was een opening nog niet mogelijk, maar vandaag mocht Gerard Steigstra dan eindelijk de openingshandeling verrichten. De waterscouts van de ochtend en de middaggroep waren allemaal aanwezig net als een aantal oud leden.

Steigstra
Ooit begon Gerard Steigstra bij scouting te helpen omdat zijn kinderen er bij gingen, komend uit het loodswezen had hij ook wel een sterke binding met het water. Nu zo’n 45 jaar later heeft hij nog steeds een warme band met Jutters Willemsoord. Door gezondheidsredenen heeft hij wel een paar stapjes terug moeten doen, maar het stokje moet ook eens overgedragen worden.

Poseidon
Het wachtschip ‘De Poseidon’ is wel een beetje Steigstra’s project geweest. Een historisch vrachtschip dat niet alleen door de scouts in de vaart wordt gehouden maar ook van moderne snufjes wordt voorzien. Zo hebben ze een prachtschip waar ze prima mee op kamp kunnen. Vanaf het begin is Gerard hierbij betrokken geweest en is ook altijd lid geweest van het Poseidon Onderhouds Team. Zijn vermogen om positief en verbindend te zijn is volgens de leden zijn grote kracht. “Een pittige discussie ging hij niet uit de weg, maar aan het eind ging je als vrienden uit elkaar en stak je de handen uit de mouwen”, dat waren mooie woorden die tijdens de opening werden gezegd.

Tijdens de opening kwam er al een heerlijke baklucht aandrijven en wat bleek, voor de aanwezigen was een lekker broodje hamburger gemaakt en dat ging er wel in!

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button