MSV Zeemacht wint wederom overtuigend

Den Helder – De zaalvoetbalvrouwen van MSV Zeemacht hebben wederom een overwinning te pakken in de eredivisie. Vrijdagavond werd in eigen huis Den Haag overtuigend met 5-3 verslagen.
Vooraf was er bij de thuisploeg volop ambitie om te winnen. Trainer Mark de Jong: ‘’Het zal een zeer zware wedstrijd worden, want Den Haag heeft nog alles om voor te strijden. Zij staan eerste met Drs Vijfje, en moeten winnen van ons. Het zal er hard aan toe gaan.

’’Dat het een bikkelharde wedstrijd werd klopte helemaal. Vanaf de eerste minuut werd er stevig gespeeld. Na vijf minuten kwam Zeemacht op voorsprong en schoot Wendy Holswilder de bal knap in het doel. Vijf minuten later stond het alweer gelijk. Het zou tevens de ruststand worden.’’

In de rust werd er bij de thuisploeg het nodige omgezet. Het team kwam ijzersterk terug uit de kleedkamer. Het waren Laura van der Worp en Lean Hamburg die twee minuten na elkaar voor de 2-1 en 3-1 zorgde. Drie minuten later was het Chantal Boon die de 4-1 op het scorebord bracht. Zeemacht bleef scherp en gefocust. Toch kon de tegenstander terugkomen tot 4-3. Echter door wederom Boon kon via een lage kopbal de Haagse keepster verrassen. Het bleek de laatste treffer van deze boeiende wedstrijd te zijn.

Laatste wedstrijd
Door de winst klimt Zeemacht naar de derde plek op de ranglijst. De Jong wil ook absoluut dat zijn team op deze plek blijft staan. Volgende week is de laatste wedstrijd van het seizoen, en dan wordt er uit tegen Middelburg gespeeld.

De Jong maakt vanaf volgend seizoen een overstap naar Hovocubo, net als Lean Hamburg, Wendy Holswilder en Mish Carmelia. ‘’Zeemacht is mijn club. Ik blijf de oudere categorie van de dames ook trainen en mezelf ontwikkelen. Met een vervolg opleiding, maar ook met een andere omgeving. Hiernaast ga ik samenwerken met oud bondscoach Nina George, waarvan ik veel kan leren.’’ Hij laat het eerste van Zeemacht met een goed gevoel achter. ‘’Het is een hechte club. Ook heb ik hier mijn vriendin leren kennen. Zeemacht zit in mijn hart. En ze zijn hard bezig om te bouwen voor aankomend seizoen. Ik heb er veel vertrouwen in dat mijn assistent Deborah Schoenmakers en mijn aanvoerder Chantal Boon iets moois gaan creëren.’’