Hollands KroonVideo

Veteranen delen verhalen op Veteranendag in Hollands Kroon (video)

Hollands Kroon – Veteranen van jong tot oud kwamen zaterdagochtend 9 oktober bijeen in de Samenstroomkerk in Wieringerwerf. Het college van de gemeente Hollands Kroon waardeert de lokale veteranen en organiseerde daarom een lokale veteranenbijeenkomst, zodat veteranen van alle leeftijd verhalen met elkaar konden delen.

De lokale veteranenbijeenkomst was vooral bedoeld voor ontmoeting, informeel contact en gezelligheid. “Er wordt zeer geanimeerd met elkaar gesproken door alle leeftijden, dat is fantastisch”, vertelt burgemeester Rian van Dam.

Onder het genot van een hapje en een drankje haalden de veteranen verhalen op en spraken ze trots over hun broederschap. “Ik denk ook dat het heel veel steun biedt aan elkaar, want sommige dingen zijn niet in woorden uit te drukken en herken je alleen maar als je het zelf hebt meegemaakt. Daar zijn deze dagen voor”, aldus de burgemeester.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

Back to top button