112Video

Dode en twee gewonden bij ongeval Julianadorp (video)

Julianadorp – Bij een verkeersongeval op de Zanddijk in Julianadorp is vrijdagavond een 19-jarige inwoner van Den Helder om het leven gekomen. Twee anderen raakten ernstig gewond. Het slachtoffer zat als bijrijder in een auto, die met hoge snelheid via ander straatmeubilair tegen een meerpaal tot stilstand kwam. Er is geen sprake van alcoholgebruik, zo benadrukt de politie.

Het ongeval vond net voor 23.00 uur plaats. Een auto crashte met zeer hoge snelheid op een naast de weg gelegen fietspad. De bestuurder verloor de macht over het stuur en is hierna over de kop geslagen en tot stilstand gekomen bij de ingang van een camping.

Hulpdiensten werden gealarmeerd en zijn ter plaatse gekomen. In de auto bleken drie personen te zitten. Twee van hen (de 19-jarige bestuurder uit Julianadorp en een 18-jarige vrouw uit Breezand) zijn zwaargewond uit de verwrongen auto gekomen, met hulp van de brandweer. Beide gewonden zijn gestabiliseerd door ambulanceteams en overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving. Een derde persoon in de auto heeft de klap niet overleefd. Het dodelijke slachtoffer zat bekneld in de zwaar beschadigde auto en is door de brandweer uit de auto gehaald. Hulp mocht niet meer baten. De nabestaanden zijn in kennis gesteld. Een familieagent zal hen bijstaan. Ook wordt slachtofferhulp ingeschakeld.

De politie zette de weg af en is direct een onderzoek gestart. Een opgeroepen Lifeliner (traumahelikopter) is, nadat duidelijk werd dat het slachtoffer was overleden, boven het incident gekeerd en teruggevlogen naar Amsterdam.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button