Den Helder

Helderse Filmmaker strijdt mee om beste kinderfilm

Joep in de Tomatensoep op CineKid Filmfestival

Den Helder – De film “Joep in de tomatensoep”, van de Helderse filmmaker Robin Tijdeman, is komende zaterdag (15 oktober) te zien op het CineKid Filmfestival. Het betreft een korte film, waar Tijdeman het afgelopen jaar aan heeft gewerkt. De film is genomineerd voor beste Nederlandse kinderfilm.

Zul je net zien: probeer je net het laatste beetje soep op te lepelen, kukel je pardoes in de pan in en beland je in een heel nieuw universum. Het overkomt Joep in de film “Joep in de tomatensoep”. “Mijn grootse doel bij het maken van deze film was kinderen te inspireren om op ontdekking te gaan en nieuwe dingen uit te proberen. Om vies te worden en om te gaan knutselen. De iPad kan ook wel even zonder jou”, licht Tijdeman zijn idee toe.

“Als maker vind ik het leuk om nieuwe werelden te scheppen die de regels van de echte wereld breken. Deze film heb ik veel gespeeld met schaal. Wat voor Joep eerst heel klein is, kan later opeens gigantisch zijn”, vertelt de filmmaker uit Den Helder. “Zo hebben we bijvoorbeeld drie verschillende pannen gebruikt: de kleinste 10 centimeter hoog en de grootste wel 2,5 meter en gevuld met 1200 liter ‘soep’. We hebben alle sets helemaal zelf gemaakt, soms zelfs met spullen we bij het afval vonden. Een echte keuken is ook maar zaai. Onze keuken stond helemaal in het teken van de film.”

Gedreven
De rol van Joep wordt gespeeld door Levi Wilbrink. “Het was heel leuk om met Levi te werken. Het plan was eerst om een volwassen jongen te casten, maar na een aantal tests was ik eruit: Het moet een kind worden! Met het hele team zijn wij gaan zoeken en rondvragen, tot we Levi tegenkwamen. Levi had nog nooit professioneel geacteerd, maar was heel gedreven. Je gaf hem één aanwijzing en hij speelde de hele scene uit.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button