Uitgaan

Kunstlezing Leonardo da Vinci in School 7

Adverentie

Den Helder – Leonardo da Vinci staat bekend als één van de grote drie kunstenaars van de Italiaanse renaissance, samen met Rafaël en Michelangelo. Kunsthistoricus Wouter Maas van Bureau Boeiend geeft op woensdag 18 oktober om 19:30 uur in School 7 een lezing over het leven en oeuvre van de Italiaanse kunstenaar.

Da Vinci was uitvinder, schilder, architect en tekenaar. Zijn geschilderde oeuvre is niet heel groot, maar des te interessanter. Neem de Mona Lisa. Waarom het zo’n gewaardeerd werk is, wordt pas duidelijk als het met contemporaine schilderijen wordt vergeleken. Da Vinci maakte ook het ‘Laatste Avondmaal’ uit Milaan. Een harmonieuze en volkomen nieuwe compositie, maar iets te experimentele uitvoering, waardoor de muurschildering ging afbladderen. Samen met Maas buigen de deelnemers zich over Da Vinci’s schilderijen en tekeningen en de mythes rondom de kunstenaar.

Een kaartje voor de lezing kost € 7,50. In de pauze is er gratis koffie of thee. Kaarten zijn te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button