Sport

Puntverlies voor vv Succes

Advertentie:

Hippolytushoef – vv Succes is zondag in de vierde klasse thuis tegen Dirkshorn niet verder gekomen dan 1-1. Door het gelijkspel blijven de ploegen samen met Con Zelo, De Koog en Victoria op een gedeelde eerste plek staan.

Het spel was in de eerste helft van beide kantenmatig. De thuisploeg moest het doen zonder de geblesseerde Bart de Kleine, die in de eerste twee wedstrijden heel belangrijk was. Bram Dekker was nog niet helemaal fit, maar hij startte wel in de basis.

Succes begon redelijk aan de wedstrijd, maar ging na tien minuten teveel achteruit lopen, waardoor de ruimtes op het veld te groot werden. Dirkshorn speelde met heel veel energie en liet zien alle duels te willen winnen. De twee grootste mogelijkheden voor Succes waren een kopbal van Jeroen Norder die door teamgenoot Toine Bugel onbedoeld van de lijn werd gehaald. Niet veel later was Jesse de Jonge dichtbij een treffer: zijn inzet belandde op de onderkant van de lat.

0-1
Succes bleef daarna te veel achter de tegenstander aanlopen en gaf te veel ruimte weg. In de 34e minuut kwam Dirkshorn er goed door en vond Kamiel Hoogland, die een goede wedstrijd speelde, alleen voor Tom de Visser. Hoogland maakte geen fout: 0-1. Succes-trainer Ben Visser: “In de rust hebben we er op gehamerd dat er met meer inzet gespeeld moest worden en dan vooral eerder druk zetten om de dieptepasses er uit te halen.”

In de 75e minuut werd Youri Jansma keihard geraakt door een vliegende tackle met gestrekt been. De scheidsrechter zag de situatie en besloot geen vrije trap te geven. Hiervoor bood hij na de wedstrijd zijn excuses aan. Youri Jansma kon echter niet verder en moest geblesseerd het veld verlaten.

Gelijkmaker
In de 86e minuut kreeg Succes eindelijk loon naar werken en kopte Jeroen Norder de gelijkmaker binnen na een corner van Kamp. Dirkshorn bleef scherp verdedigen en gaf daarna niets meer weg. Visser: “We hebben in de eerste helft Dirkshorn in de kaart gespeeld door een te laag tempo te hanteren, en teveel achteruit te lopen. De tweede helft was beter maar de gelijkmaker kwam helaas te laat om daarna nog voor de winst te gaan.”

In de vierde klasse is nu een grote kopgroep met zeven punten. “Gezien de andere uitslagen hadden we een gaatje kunnen slaan met de andere ploegen maar door ons resultaat staan we nu bovenin met vier ploegen”, aldus Visser. “Zondag 15 oktober spelen we uit tegen Petten.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button