Den Helder

CDA en VVD krijgen raad unaniem mee in plannen voor Julianadorp

Advertentie:

Unaniem stemde de gemeenteraad woensdagavond in met het voorstel van de fracties van het CDA en de VVD om de focus te verleggen naar Julianadorp. De komende periode gaat de gemeente aan de slag met een definitief evenemententerrein, het Loopuytpark en worden meerdere burgerinitiatieven met tijd en middelen ondersteund. Tot grote vreugde van de indieners die een vurig betoog hielden voor het belang van het Dorp.

Julianadorper en CDA-raadslid Edwin Krijns: “Na jaren van investeren in de binnenstad is Julianadorp nu aan de beurt. Van evenementen, sportverenigingen tot het Loopuytpark: Dorpers zijn gewend hun eigen boontjes te doppen. De gemeenschap is heel sterk en aan vrijwilligers nooit een tekort, dat gaan we niet in de weg lopen, maar ondersteunen. Het blijven de plannen van het dorp.”

Het CDA, wiens fractie voor 80 procent uit Julianadorpers bestaat, zette tijdens de campagne in 2018 al stevig in op het dorp. Krijns: “In ons verkiezingsprogramma hebben we de belofte gedaan ons altijd voor het dorp in te zetten. We zijn trots dat we dit samen voor elkaar hebben gekregen.”

VVD
Ook de VVD speelde een belangrijke rol bij het tot stand komen van dit initiatief. Fractievoorzitter Petra Bais refereerde in haar betoog aan de vele inwonersinitiatieven die er in Julianadorp lopen: “Julianadorp bruist, kijk als voorbeeld alleen al naar het initiatief ONS-Dorp, waar meerdere partijen de handen ineen slaan om samen te bouwen aan een mooier Julianadorp. Dat is geweldig. Ook het initiatief voor het Loopuytpark is er eentje die door inwoners opgepakt is, het zou fantastisch zijn als dit snel definitieve vorm krijgt.”

“We zijn alle andere partijen dankbaar met de steun in woord en daad”, zegt Krijns. “Dit is niet het einde, maar pas het begin. De middelen zijn er, nu moeten we ook echt aan de slag. Wij gaan daar scherp op zijn. Julianadorp en de dorpers verdienen het.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button