Uitgaan

Thema-avond over uitvaart in Wieringen

Advertentie:

De Culturele Kring Wieringen organiseert 20 november om 20.00 uur een thema-avond ‘Uitvaart anders’ in de Michaëlskerk van Oosterland. Een bijeenkomst waarin een ‘andere wijze’ van afscheid nemen na het overlijden van een dierbare aan de orde komt.

De avond is ingegeven door de huidige expositie in de crypte van de Oosterlander kerk. Hier is de expositie ‘De laatste jas’, een wade van vilt die iemand draagt op de laatste reis voor een kleurrijk en warm afscheid. De jas is ontworpen en gemaakt door Anneke Copier. Ook staan in de crypte wilgentenen baren, grafmanden en urnen gemaakt van wilg en teem opgesteld. Deze werken van natuurlijke materialen, die geschikt zijn voor zowel natuurbegraafplaatsen als crematoria, zijn ontworpen en gemaakt door Hedy Witsmeer en Sven Hoogerhoud.

De dood hoort bij het leven, dan is het fijn om het afscheid en de periode eromheen zo te laten zijn dat het bij iemand past. Natalie Boscher en Lia Schrier van Charon Uitvaartverzorging geven informatie over alternatieve mogelijkheden bij een uitvaart. Anneke Copier, Hedy Witsmeer en Sven Hoogerhoud zullen hun werk en de mogelijkheden daarin nader toelichten.

Persoonlijke vragen
Er is genoeg ruimte voor het stellen van persoonlijke vragen. Inloop vanaf 19.30 uur en de avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. Gratis toegang, exclusief consumpties. De Michaëlskerk is te vinden aan de Kerkweg 22 te Den Oever.

Meer informatie op https://www.zininoosterland.nl/nl/home.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button