112

174 kilometer per uur door de bebouwde kom

Den Helder – Met 174 kilometer per uur door de bebouwde kom, dat is best hard. En als je dan ook nog onder invloed aan het verkeer deelneemt, is het rijbewijs en auto inleveren!

Vanwege een melding van stankoverlast stonden agenten zondag omstreeks 12.50 uur op de Oostoeverweg. Op dat moment werd de aandacht getrokken door het geluid van een mogelijk hard rijdende auto.
Toen zij het voertuig zagen is middels een lasergun de snelheid bepaald. De 21-jarige bestuurder uit Den Helder reed met 174 kilometer per uur langs. Gecorrigeerd is dit 168 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan. Een overschrijding van 118 kilometer per uur. Een overschrijding van 118 kilometer is de hoogste snelheid gemeten binnen de bebouwde kom van Den Helder sinds jaren.

Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd, de auto in beslag genomen ter verbeurd verklaring. Bij de staandehouding bleek uit de speekseltest dat hij onder invloed van THC was. Hij werd aangehouden en bloed werd afgenomen door een arts.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button