Hollands Kroon

Geen keuveltjesavond dit jaar

Hollands Kroon – De sjoelbak kan weer opgeruimd worden, zelfs op ander halve meter is het beter om het in verband met Corona deze keer over te slaan.

In Zijdewind vormen ze met ’t Veld en de Moerbeek een hechte dorpse gemeenschap. Door de aangescherpte Coronamaatregelen geven de scholen het dringende advies om ook het traditionele Sint Maartenfeest dit jaar over te slaan.

Ook in de Martinuskerk begon keuveltjes avond met een traditionele bijeenkomst met de door de kinderen zelf op de lagere school gefabriceerde lampionnetjes. Uiteraard kregen de kinderen daar hun eerste lekkernijen om vervolgens luidkeels zingend met lampion tas of broodzak langs de deuren te gaan.

Het staat iedereen vrij om gehoor te geven aan het advies, maar in deze dorpjes zullen de kleintjes evengoed bij een flink aantal huizen welkom zijn. Echter wel op een aangepaste manier, de mensen zetten de lekkernijen bij de voordeuren om zelf een keuze te maken uit wat er zoal door de bewoners aangeboden wordt.

Volgend jaar hopen ze met z’n alle weer op de normale traditionele manier langs de deuren te mogen gaan.

Een bijdrage van Theo Moras

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button