Hollands Kroon

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Campus de Terp

Wieringerwerf – In de realisatie van Campus de Terp is woensdag 4 november een belangrijke stap gezet. De samenwerkingsovereenkomst (SOK) is tijdens een gezamenlijk digitale bijeenkomst ondertekend door de bestuurders van alle partijen. De deelnemende partijen zijn de schoolbesturen van:

  • Basisschool De Triangel
  • Basisschool Don Bosco
  • Basisschool Het Baken
  • Voortgezet onderwijs rsg Wiringherlant
  • Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW)
  • Gemeente Hollands Kroon.

Sporten, leren en ontmoeten
In deze SOK hebben de partijen samen afspraken gemaakt voor de verdere ontwikkelingen voor Campus de Terp. De campus bestaat uit een kindcentrum, sportaccommodatie en een zwembad. Het moet een plek worden waar jong en oud kan sporten, leren en ontmoeten. Ook de samenwerking tussen het voorgezet onderwijs (rsg Wiringherlant) en het bedrijfsleven is essentieel, onder andere om alle aanwezige talenten te behouden voor de regio en de aansprekende sectoren waar de Kop van Noord-Holland om bekendstaat.

De ondertekening werd bekrachtigd met woorden van wethouder Mary van Gent en andere aanwezigen. “Wat zo heel erg mooi is, is dat dit participatie in zijn meest ver gaande vorm is”, benadrukt de wethouder. “De gemeente draagt niet alleen het onderhoud, beheer en de exploitatie over aan Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer, maar ook de realisatie van de voorzieningen. En dat is écht uniek in Nederland. Het is spannend, maar waar het om gaat is vertrouwen en lef. En dat zijn precies twee kernwaarden van gemeente Hollands Kroon.”

Natuurlijke samenwerking
Volgens Alice Hart, rector rsg Wiringherlant: “Dit mag dan het officiële moment zijn, maar door alle korte lijnen die er reeds zijn en het contact wat er onderling is, is er de afgelopen jaren al een natuurlijke samenwerking ontstaan.”

Door middel van een digitale toost, met een speciale ‘Campus de Terp champagnefles’ voor de wethouder, werd getoost op de ondertekening van de SOK en de reeds behaalde mijlpalen. “De start van de bouw zou een mooi moment zijn om de toost over te doen, maar dan op locatie met alle betrokkenen”, aldus de wethouder.
Realisatie in augustus 2023

Inmiddels zijn de verschillende partijen bij elkaar geweest om de vervolgstappen met elkaar af te stemmen. Er wordt achter de schermen flink doorgepakt om in augustus 2023 de sportaccommodaties en de scholen te kunnen realiseren. De komende periode houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button