Den HelderSportVideo

Eerste editie Walking Basketball in Den Helder (video)

Den Helder – Ouderen bewegen te weinig en daar moet wat aan gebeuren. Het Nationaal Ouderenfonds, Team Sportservice en de Den Helder Suns hebben de handen ineengeslagen om Walking Basketball te organiseren in sporthal Quelderduijn. Op 8 november vond de eerste editie plaats.

Onder leiding van basketballtrainer Cor Rieuwers verscheen een uiteenlopende selectie aan basketballers op de eerste training. Ervaring speelde geen rol, zowel oude rotten als groentjes zonder ervaring gingen als jonge honden door de zaal. Rieuwers is enthousiast over de groep: “Wij gaan het heel goed doen in de toekomst, dat verwacht ik wel.” Marijke de Wijs van Team Sportservice is verantwoordelijk voor het in beweging krijgen van ouderen: “De leefstijl van veel mensen is niet goed en die moeten we uit hun stoel krijgen en daar is Walking Basketball een heel goed initiatief voor.”

Een gebrek aan beweging is niet het enige probleem onder ouderen, er is ook eenzaamheid bij veel ouderen. Samenkomen om te sporten kan voor beide problemen een oplossing zijn. Rieuwers ziet een gemixt groep basketballers: “Sommigen zijn nog steeds actief bezig, maar sommigen staan ook helemaal stil en dat moeten we niet hebben natuurlijk.” Naast de warming-up en gooi- en vangoefeningen is er natuurlijk veel tijd ingeruimd voor het partijtje. Eén ding hebben alle spelers gemeen: enthousiasme. De scheidsrechter moet het spel geregeld stil leggen omdat er teveel gerend wordt.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button