Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon krijgt straks signaal bij hypotheekachterstand

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon doet vanaf 1 januari mee aan een experiment waarbij hypotheekachterstanden van inwoners worden gesignaleerd. Samen met een aantal andere gemeenten, waaronder: Amsterdam, Arnhem, Breda, Nijmegen en Tilburg, bieden zij wanneer iemand twee maanden zijn hypotheek niet heeft betaald vroegtijdig hulp. Wethouder Mary van Gent is trots dat Hollands Kroon is geselecteerd, als veruit de kleinste gemeente binnen het experiment.

De reden dat Hollands Kroon meedoet is dat de schulddienstverlening van de gemeente al jaren goed beoordeeld wordt. Zelfs met een dikke negen, vertelt Van Gent. “Dat is bij ons echt heel goed georganiseerd”, aldus de portefeuillehouder. Het signaleren van betalingsachterstanden gebeurt overigens momenteel al op het gebied van nutsvoorzieningen, zorgverzekeringen en bij de woningbouwvereniging. De gemeente ontvangt daarover ongeveer 1500 meldingen per jaar.

Vooralsnog gaat het om hypotheken bij de Rabobank en bij Aegon. Wanneer blijkt dat iemand bij een van deze hypotheekverstrekkers twee maanden niet betaald heeft neemt de gemeente contact op met de persoon in kwestie. Samen met de inwoners wordt gekeken of er behoefte is aan hulp. Inwoners kunnen niet afzien van de signalering, wel van de hulp die de gemeente eventueel wil bieden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button